Groep expositie Anita de Harde

Enige tijd geleden viel mijn oog op een bericht op social media over een expositie van BooART in Novotel. Het hotel heeft als thema ‘Oude Meesters’ dat terug te vinden is in het interieur en dat is ook het thema bij exposities. Ik was al bezig met schilderijen te maken geïnspireerd door oude meesters zoals Rembrandt en Vermeer. Ik informeerde daarom onmiddellijk of ik daar ook kon exposeren. De voorwaarde was dat ik met meerdere mensen een expositie moest samenstellen.

Omdat ik naast mijn kunstenaarschap ook al 40 jaar schilderlessen geef kon ik putten uit vele oud leerlingen en natuurlijke recente en collega’s. In eerste instantie vroeg ik mijn vrienden en dochter die ik al schilderles geef. Dan heb ik mijn oud leerlingen uit Emmeloord benaderd, die ik op het Muzisch centrum heb lesgegeven. Tot slot twee collega’s die ik ken van Florence Biennale, waar we alle drie aan meededen.

Uiteindelijk vond ik 10 mensen enthousiast om deze uitdaging, zich te laten inspireren door oude meesters, aan te gaan. Naast minimaal één oude meester mochten ze ook eigen werk inbrengen. De inspiraties zijn zeer gevarieerd geworden van Rembrandt tot Matisse.
Ik ben blij met het resultaat en hoop u ook.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen