Ingrid Jansen

Ingrid Jansen zag al op zeer jonge leeftijd haar vader en opa schilderen en vanaf dat moment wist zij,  dat zij ook kunstenaar wilde worden. Gestimuleerd door haar vader, koos zij voor de SOL in Utrecht, de vakken tekenen en handenarbeid. Daar kwam zij voor het eerst in aanraking met aquarel door een van haar docenten, de kunstenaar Hans Almekinders (Hans Almek). In 1985 studeerde zij af in Utrecht en nog geen half jaar later had zij haar eerste solotentoonstelling waarna er nog velen volgden in binnen- en buitenland.

Door de jaren heen maakte zij niet alleen  het aquarelleren eigen, maar ook het schilderen met acryl en olieverf werden haar favoriete technieken. Met name de impressionisten blijven haar boeien en inspireren, wat weer terug te vinden is in haar werk.

Het landschap is een veel voorkomend thema in de haar schilderijen. Soms zoekt ze de verstilling op van de natuur, andere keren juist de drukte van de stad. Het afbeelden van het dagelijks leven wordt steeds belangrijker in haar werk. Alle details, als verkeersborden, auto’s, fietsers en winkelende mensen,  vindt zij belangrijk. Zij schetst graag het beeld zoals het nu is. Ook het licht is  belangrijk en ze kiest graag voor situaties in de namiddag of zelfs de avond.

Sinds 2015 aquarelleert zij op  canvas. Een nieuwe techniek die nog maar door weinig kunstenaars beoefend wordt. In 2015 kreeg zij twee eerste prijzen voor haar aquarellen op canvas. Zij werd zowel door het publiek, als de vakjury uitgekozen als beste kunstenaar.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen