Lily van Riemsdijk

Lily van Riemsdijk (1965) is een Nederlandse schilder, NLP Master Practitioner (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Massagetherapeut. Ze woont in Naarden, Noord-Holland. Al vanaf haar vroege jeugd tekent en schildert ze. Haar grootmoeder stimuleerde haar en prikkelde haar nieuwsgierigheid met oude verhalen, legenden en sprookjes.

Na de kunstopleidingen (Rietveld Academie Amsterdam; Goud en Zilversmeden aan de Vakschool Schoonhoven; stage in London bij Wendy Ramshaw and David Watkins) nam zij tijd om een gezin te stichten. Onderwijl schilderend in haar atelier aan huis.

De laatste jaren onderzocht ze het complexe systeem van het menselijk lichaam, de anatomie, patronen, verbinding tussen beweging en bewustzijn. Dat deed ze onder meer als student aan de Amsterdam International Feldenkrais Teacher Training.

Artist Statement

“Mijn werk kun je omschrijven als figuratief en expressionistisch. Wanneer ik werk, raak ik in een trance. Ik schilder, kijk, voel, en duik diep het thema in waar ik mee bezig ben. Dan voel ik mij comfortabel om te experimenteren met vormen, kleuren en materialen. Ik verbind het werk met mijn eigen leven in een voortdurende zoektocht naar schoonheid en kunst. Mijn uiteindelijke doel is dat de kijker de ervaring voelt van schoonheid en plezier in zichzelf.”

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen