Mariska Mallee

Van kind af aan had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kan. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen en tekeningen bouw aan ik de toekomstige mens in duurzame steden en maatschappijen.

Ik laat mij inspireren door wetenschap en natuur, wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur en circulaire economie. Hieruit ontstaan Gaudi/Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer meenemen in eigen droom.

Ik werk in verschillende lagen, gebruik krijt, verf en soms collagetechnieken. Bewust gebruik ik een verschuivend en flexibel perspectief. Je vind in mijn werk 2D en 3D; soms is er ruimte en soms niet. Je kunt mijn werk op veel manieren binnentreden. Het past zich aan de toeschouwer aan. De kleuren kies ik intuïtief en ze horen voor mij bij de plek waar de stad zich bevindt en wie er woont. Ik werk graag met het principe van de complementaire kleuren, zodat het kleurbeeld niet vlak en eentonig is. Ik ben mij bewust van het opvallend licht en gebruik daarom ook matte, glanzende en ioniserende, dikke en dunne verf met dekkende en transparante kleuren.
Ik probeer bij het maken van mijn kunst  zo veel mogelijk te letten op mijn materialen en niet verspillend en vervuilend te werken. Ik werk o.a. op handgeschept olifantenpoeppapier en hergebruik vaak mijn oude doeken of recycle materialen.

Opleiding aan de Koninklijke academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Afgestudeerd in 1982.
Beeldend kunstenaar in de disciplines: schilderen (olie-, acrylverf en gemengde techniek), monumentaal schilderen, grafiek, tekeningen en fotograferen

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen