Myrthe Smith, in 1972 geboren te Haarlem, groeide op in een kunstenaars familie.
Van kinds af aan bleek dat ik al aardig kon tekenen diep van binnen wist ik ook dat dit mijn missie voor het leven zou zijn.
Toch werkte ik eerst 10 jaar in het nachtleven. In 1996 gooide ik het roer om, verruilde het nachtleven voor het dagritme en besloot; de kunst van het KIJKEN te willen leren. Ik begon de restauratie opleiding , ‘Oude schilders technieken’, aan de schilders vakschool te Amsterdam Noord.
Ondertussen behoren tot mijn ambachten:
– Fijnschilderwerk, trompe ‘l oei (vervalsing),
– Projectleider decoratie technieken, ontwerp,
– Restauratie van beelden/gevelstenen, oude technieken en bladgoud,

In 1997 startte ik mijn bedrijf: www.hetgeheimvandesmith.nl , en verhuisde naar Amsterdam. Naast dit bloeiende bedrijf durf ik nu eindelijk ook vrij werk te maken en mijzelf ruimtelijk kunstenaar te noemen.

Door mijn nieuwsgierige leergierigheid en puur voor het plezier, besloot ik In 2019, de parttime kunstacademie te volgen.
Crejat de nieuwe academie te Alkmaar, in de avonduren.
Ik zocht inspiratie om iets vanuit mijzelf te gaan creëren.
Hieruit is dit kunstwerk, ‘Neffie’ ontstaan.

Neffie is geïnspireerd op Nefertiti Egyptische koningin, vrouw van Akhnaton.
Uiteindelijk heb ik er mijn eigen vorm aan gegeven en werd het meer een innerlijke weerspiegeling van mijzelf. Een ruimdenkend persoon met een binnenpretje.

Dit is de 1e oplage in brons, let wel, ‘Neffie’ zal, in de toekomst, nog in vele gedaantes verschijnen, aangezien er diverse patina’s mogelijk zijn.

Het oorspronkelijk portrait is van Keramiek (rode klei met een effect glazuur: Avonturien) hier is de gietmal van gemaakt.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen