Natasha Udovenko

Kunstenares Natasha is in de Oekraïne geboren, woont en werkt tussen Leiden en Amsterdam, Nederland.

Voordat ze naar Amsterdam kwam, woonde ze in verschillende landen, waaronder de VAE, de Seychellen en Oekraïne. Ongetwijfeld beïnvloedden deze ervaringen haar perceptie van de wereld en toen ze in 2015 naar Amsterdam verhuisde, verliet ze haar zakelijke leven en besloot ze fulltime te werken aan haar kunstenaarschap.

Ze maakt voornamelijk aquarellen en ze houdt ervan om in elk schilderij gedurfde kleuren te gebruiken. Ze beeldt Amsterdam af in een grillige stijl en de reden daarvoor is dat de huizen en grachten nauwelijks veranderd zijn door de eeuwen heen – de sfeer in de stad is nooit saai of hetzelfde. Geen huizen zijn hetzelfde, geen gevoel is hetzelfde als je in Amsterdam bent. Het is haar ode aan de stad.

Ze wijdt ook een deel van haar werk aan bloemen en bedreigde dieren terwijl ze ze schildert en hun schoonheid en kracht laat zien. Het is de bedoeling om de boodschap te verspreiden over de milieuschade die op de Aarde gaande is.
Natasha’s schilderijen zijn gemaakt om mensen vreugde en hoop te geven, maar ook om hen te laten denken aan een verschil dat ze in de wereld kunnen maken.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen