Norik Antonyan

Norik Antonyan is  in Armenië op 11 november 1952 geboren. Toen hij een klein kind was, hield hij van tekenen. Zijn inspiratiebronnen waren zowel de schilderachtige natuur, de oude forten van zijn moederland als het werk van middeleeuwse kunst en de Armeense verlichtingen.

 

Hij studeerde in Erevan, en werd in 1968 aan de Hakob Kojoian School of Fine Arts gediplomeerd en in 1972 aan het Panos Terlemesian Institute of Fine Arts. In 1983 studeerde hij af aan de V.I. Moukhina Academy voor Schone Kunsten in Sint-Petersburg.

 

Toen hij terugkeerde naar Erevan, begon Norik Antonyan zijn eigen werk te creëren (schilderkunst, keramiek, beeldhouwkunst), terwijl hij ook als leraar werkte aan het Studiecentrum voor Beeldende Kunst.

 

Sinds 1990 is hij lid van de Vereniging van Kunstschilders in Armenië.

 

Sinds 1994 is hij lid van de UNESCO International Artist Association.

 

Norik Antonyan is een kunstenaar die door vele kunstexperts erkend is. Zijn verbazingwekkende kunstwerken brengen design, traditionele Armeense schilderkunst en innovatief modernisme samen. Zijn artistieke creaties zijn zo verbluffend en vol leven dat ze eruitzien als een dans van fijne en elegante slagen met sterke en zonnige kleuren. Dankzij zijn schilderijen en de universele taal van de kunst biedt Norik Antonyan ons zijn liefde voor de natuur en de warmte van zijn diepste gevoelens.

De tentoonstellingen van het werk van Norik Antonyan kenden grote successen in onder meer Armenië, Rusland, Oekraïne, Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en België. Sommige van zijn schilderijen bevinden zich in verschillende musea in bovengenoemde landen, maar de meeste behoren tot privécollecties over de hele wereld.

 

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen