Wafae Boundy-el Houari, 23 januari 1969 Marokko.

In Marokko heb ik 3 jaar een keramiekopleiding gedaan en vervolgens 9 jaar gewerkt bij een pottenbakkers-coöperatie. Hier heb ik de basistechnieken van het schilderen geleerd. In 2008 ben ik naar Nederland gekomen waar ik getrouwd ben.
Nadat ik mijn moeder verloor en vervolgens ook mijn man overleed was ik lange tijd depressief. Begin 2018 ontdekte ik dat abstract schilderen en goede manier bleek om emoties en gevoelens te uiten. Ik ben op papier begonnen en door zelfstudie ben ik mij hierin verder gaan ontwikkelen op canvas.

Mijn belangrijkste inspiratiebron zijn gezichten van vrouwen, die ik op allerlei plaatsen waarneem en daarom de rode draad vormen in mijn schilderijen. De vrouw speelt een belangrijke rol in de maatschappij omdat zij verantwoordelijk is voor een goede opvoeding van haar kinderen. Zo draagt zij bij aan een betere wereld. Dit is de boodschap die ik met mijn werk wil uitdragen.

Ik werk voornamelijk met acrylverf op papier en canvas, maar gebruik ook andere methoden, zoals marmering van papier. Verder houd ik ervan om te spelen met verschillende vormen en kleurcombinaties.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen