Mathy Engelen (1957) is woonachtig in Lanaken (B).Afgestudeerd als architect en sinds 1982 als architect in Lanaken werkzaam.
Mathy heeft sinds zijn jeugd steeds interesse gehad om te tekenen. Hij heeft echter niet aan een kunstacademie gestudeerd. In feite kun je hem een uitstekende autodidact noemen.

Tijdens zijn architectuur-studie heeft hij leren schetsen, waarbij de heer René Ceysens zijn leermeester was.Andere grote voorbeelden voor Mathy zijn de kunstenaars David Roberts, Anton Pieck, Carel Willink en Paul Delmee.

Mathy heeft steeds met veel passie zo veel mogelijk schetsen van zijn directe omgeving gemaakt. De hem omringende omgeving was het uitgangpunt, dat uiteindelijk uitmondde in o.a. de Euregio, waar veel kastelen letterlijk onder de loep werden genomen. Volgens Mathy bevinden zich nergens meer Kastelen als in onze driehoek Maastricht – Aken – Luik.
De kastelen zijn dan ook voor Mathy een dankbaar onderwerp om te tekenen en te schetsen voor het nageslacht vast te leggen.
Maar ook heeft Mathy in 2008-2009 een bezoek gebracht aan landen als Italië, Israël, China en Marokko. Daar heeft hij veel inspiratie opgedaan en op locatie met het schetsen gestart. Later thuis in Lanaken werden de basisschetsen weer verder uitgewerkt, gedrukt en ingekleurd.

Mathy vindt het boeiend en tegelijkertijd een uitdaging om de moeilijkste perspectieven op papier weer te geven. De basis van elke tekening vindt dus altijd op de betreffende locatie plaats.

Door de vele en verre reizen die Mathy ondernam, heeft zijn passie om te tekenen en schetsen alleen nog maar een grotere vlucht genomen.
Daarbij speelt echter ook de ontmoeting en kennismaking met boeiende en interessante mensen een belangrijke rol in zijn leven.

EXPOSITIES

MEER INFORMATIE