Cynthia Jagtman / 1965 / creatief persoon

Als kind tekende en knutselde ik er al op los.
Ik klom in bomen, maakte hutten, droogde bloemen, tekende, schilderde, was gek op turnen en struinde graag door de weilanden. Op zoek naar schatten.

Na mijn opleidingen voor goudsmid, binnenhuisarchitectuur en visual merchandising heb ik jaren met veel plezier winkels ingericht en evenementen, opleidingen en workshops georganiseerd.
Tot ik merkte dat ik wat kwijt was. Mijn vonk, mijn inspiratie, mijn levensvreugde.
Door veel zelfonderzoek en een studie voor Holistisch Coach kwam ik tot het besef dat het uiten van mijn creativiteit, met name schilderen, essentieel is voor mij om me goed te voelen.

Inspiratie vind ik vooral in de natuur en in gevonden materialen. Organische vormen als bladeren, veren, bloemen, takken, figuren en vogels zijn terugkerende thema’s.
Mijn schilderijen ontstaan door een proces van intuitief vele lagen over elkaar te schilderen waarbij ik vrij gebruik maak van kleuren en ‘marks’. Net waar ik op dat moment zin in heb, wil proberen of me toe aangetrokken voel. Hierbij benadruk ik de vormen die langzaam voor mij naar boven komen. Deze vormen, zoals bladeren,bloemen, bomen, figuren, cirkels, teksten en grafische elementen vertellen voor mij verhalen over magische plaatsen die voortkomen uit dromen, zoektochten en een connectie met alles dat leeft. Het grootste plezier beleef ik aan het feit dat mijn schilderijen zich als het ware ontvouwen, ( Al verander ik onderweg nog vaak van richting.) terwijl ik experimenteer met kleur, vorm en compositie.
Door mijn werk te laten zien hoop ik te bereiken dat de kijker even contact maakt met zijn of haar onderbewuste, door de beweging en kleur. Ik heb niet de bedoeling een duidelijke boodschap uit te dragen maar ik hoop dat ‘iets’ in je aan te spreken en te erkennen, datgene wat aandacht vraagt in jezelf. Hoe het werk eruit ziet, waaraan het hen herinnert en wat voor gevoel het bij de kijker losmaakt. Met kleur en flow probeer ik ze aan te moedigen om hun aandacht naar binnen te richten en weer contact te maken met zichzelf.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen