In het vroege werk van Frédéric Fortanier is een duidelijke voorkeur voor het lineair schilderen waarneembaar. Gefascineerd door kleur en tekenstift, koos Frédéric voor een grafische loopbaan, voordat hij zich geheel aan de schilderkunst ging wijden.
Zijn artistieke ontwikkeling zoals die ongeveer 40 jaar geleden tot volle ontplooiing begon te komen, toont ons een inventief artiest die de grenzen van zijn technisch vernuft opzoekt. Daarbij mijdt hij het experiment niet. Verrassend, veranderend.

Hij ontgint geleidelijk de ruimte die hij nodig heeft voor wat hem wezenlijk boeit: het grote gebaar waarin grote dingen in het leven kristalliseren. Groot zijn z’n bloem-motieven, groot zijn zeegezichten. Maar groot ook de kleine dingen die hij voor ons waarneemt zoals in de enkele treffende afbeeldingen van menselijke figuren die wij van hem kennen.

Frédéric Fortanier exposeert op evenementen en in verschillende galeries in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Engeland, Denemarken, Italië (de Florence Biennale} en in China.
Sinds 2006 is hij ook aanwezig in Frankrijk, waaronder Parijs (le Carrousel du Louvre, Société Nationale des Beaux-Arts), Fresselines, Luxeuil les Bains, Ainey le Vieil, Cheniers, etc.

Werken bevinden zich in diverse bedrijfs- en privé-collecties in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen