Frida Badoux kwam in 1968 naar Amsterdam. Maakte in de jaren zeventig deel uit van de avant-garde die het Amsterdamse modebeeld bepaalde. Ontwierp kleding voor de hippe incrowd. Werkte daarna enkele jaren in Barcelona en maakte daar van haar visie op straat mode een succesformule door verschillende winkels te openen.
Bij terugkeer werden sieraden haar grote passie en regelmatig exposeerde ze hiermee in verschillende galeries.

De laatste 15 jaar reisde ze voor Fair Trade Original de wereld over om samen met producenten in de Derde Wereld collecties te maken, die geschikt waren voor de Westerse markt. Haar werkterrein omvatte modeaccessoires en interieurproducten. Vanaf heden werkt ze freelance voor deze producentengroepen, om een collectie in mode-en interieur accessoires voor de Westerse markt te realiseren.

De serie die je hier ziet zijn “Objets Trouvés” van Frida Badoux. Het is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse, en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is dat van de porseleine poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen