Als afwisseling en aanvulling op zijn ‘voortschrijvende’ bestaan als redacteur begon Frits zo’n 15 jaar geleden serieus met het maken van schilderijen.
Eerst met fotografisch en impressionistisch figuratief werk met acryl en olieverf op papier en doek; later voornamelijk abstract met acryl op doek.
Na diverse cursussen te hebben gevolgd en inmiddels een aantal keren te hebben geëxposeerd in binnen- en buitenland, blijft het de ultieme uitdaging telkens weer intuïtief en vernieuwend te werk te gaan met nieuwe inzichten en ontdekkingen.

Ondanks zijn voorliefde voor abstracte en abstraherende schilderkunst wil hij altijd een verhaal proberen te vertellen in zijn werk. Welk verhaal dit is kan de bezoeker zelf ontdekken. “Verrassend is dat iedere bezoeker er weer iets anders in ziet, fascinerend”, aldus Frits. Hij maakt gebruik van zowel primaire kleuren als zelf gemengde pasteltinten op grote doeken.

Inspiratie haalt hij onder andere uit het leven op straat met zijn grillige vormen wat soms leidt tot opmerkelijke resultaten. Natuurlijke materialen als zand, speksteen, herfstbladeren en ongewone mengkleuren worden regelmatig in zijn creaties verwerkt.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen