De in 1959 te Velp geboren Geert Grijpma is een nog relatief onervaren comercieel kunstenaar.Ook al is hij zijn hele leven met kunst bezig en produceert hij  al ruim 50 jaar werk.

Zijn eigenlijke beroep ligt in de ICT branche en als entrepreneur daarin. Zodoende heeft hij zijn hele leven zijn kunst weggeschonken. Maar nu moet de schoorsteen toch echt gaan roken van het full-time produceren en verkopen van kunst iets waar hij al sinds 2005 aan werkt. Met een kleine honderd werken op voorraad is het wel even kiezen.

Zijn grote voorbeelden zijn behalve de bekende Hollandse meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Hals, Steen, Vermeer,Roelofs ook de meer moderne kunstenaars. Vooral het werk van Karel Appel, Chagall, Dali, Brood, Heyboer en zeer zeker Picasso beïnvloeden zijn werk. Behalve schilderen is hij ook weg van de zogenaamde mixed-media technieken en collages. Het laatste jaar ook grotere werken gemaakt meestal door doeken samen te voegen zodat het nog in zijn auto en atelier past. Gliter en glamour als een ‘ekster’ en hij grapte tegen de oud direkteur van het J vd Togt museum; ‘Ja, dat had Vincent van Gogh nog niet. metallic verf en glitters’.

Collages zijn in verhouding veel duurder omdat daar ten eerste veel materiaal in gaat zitten en ten tweede veel meer tijd. Recycling is een rode draad door zijn werk met name in het beeldhouwwerk.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen