Hinke Huisman (Meppel 1980)

Natuur is de onuitputtelijke inspiratiebron voor de veelzijdige kunstenaar Hinke Huisman. Ze startte haar creatieve werk in steen, hout en staal. Op de academie in Rotterdam werd haar liefde voor verf wakker. Schilderen op groot formaat, krachtig en sfeervol, op de grens van figuratie en abstractie.

Ook tijdens de lerarenopleiding en haar werk in het beroepsonderwijs bleef ze actief als beeldend kunstenaar. Ze exposeerde op diverse locaties in binnen- en buitenland.
In 2014 opent Hinke de deuren van haar atelier in Naarden. Ze maakt objecten, schrijft, schildert, tekent en geeft les. Hinke weet met een inspirerende vonk de creativiteit van velen in beweging te zetten. Wisseling van perspectief en plezier in het proces vormen het uitgangspunt van haar succesvolle trainingen.

Elke dag begint met een wandeling in stilte. Daar ligt de basis voor haar werk. De locatie, compositie, lichtval. Het moment wordt soms vastgelegd op foto, maar veelal eenvoudigweg ervaren. Vanuit die ervaringen, ontstaat later een schilderij. Geen letterlijke weergave, maar een interpretatie vanuit materiaal op doek. Het materiaal heeft altijd een hoofdrol, in de serie Aarde is dit brou de noix en koffiedik. Een schilderij als natuurlijke stilstand in tijd, met alle ruimte voor eigen beleving van de toeschouwer.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen