Liesbeth Werink (1969) maakt vrolijke voorstellingen in heldere kleuren. Favoriete onderwerpen zijn de natuur, landschappen, dieren en (blije) mensen. Met haar schilderijen wil ze graag de pracht van mens en natuur overbrengen.

Als kind hield ze al van tekenen en schilderen. Opgegroeid op het weidse platteland ging ze vaak op pad, de natuur in om de flora en fauna te bestuderen. Ze kon (en kan!) enorm genieten van de kleuren, geuren en vormen die in de natuur te vinden zijn. Rond haar 40e pakte ze het schilderen weer op. Als vanzelf verwerkte ze haar passie voor de natuur in haar schilderijen. Eerst als autodidact, daarna ontwikkelde ze zich door diverse cursussen te volgen. Sinds 2012 volgt ze schilder-  en kunstgeschiedenislessen op de Vrije Academie in Nunspeet.

Haar typische eigen schilderstijl is te omschrijven als: helder en kleurrijk, strak, vlakmatig en afgewerkt met sterke contouren.

Liesbeth houdt er van om te experimenteren op het doek en niet vooraf te schetsen. Zo ontstaat er een mooi proces waarbij het werk voortdurend verandert van kleur, vorm en compositie. Net zolang totdat het voor haar een kloppend eindresultaat geeft.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen