Three of a kind
In deze serie worden oude beelden met kracht door een digitaliseringsproces gedwongen en vastgelegd. Het lijkt of een film tot stilstand is gekomen, of je naar buiten zit te kijken in een snelle trein. Drie frames die in het proces tot stilstand zijn ontstaan. In deze filmische beelden ben ik op zoek naar ritme en abstractie. Wat zijn de grenzen van de snelheid in het proces. Wanneer is een beeld nog herkenbaar.
In 1996 rondde Nadja met succes de propedeuse af aan de AKI (ArtEz) in Enschede. Daarna besloot ze artistiek haar eigen weg te gaan. Ze koos voor de fotovakschool in Apeldoorn voor verdere technische opleiding in de digitale fotografie.
Nadja Willems werkt graag aan langlopende vrije projecten. De thema’s voor deze projecten komen altijd per ongeluk op haar pad. Het leven bestaat uit fantastische per ongelukjes. Al haar werk heeft tot nu toe te maken met fotografie in de breedste zin van het woord. Het kan zijn dat zij haar beelden verandert en opnieuw fotografeert, het kan zijn dat de scanner het medium is om een nieuw beeld vast te leggen. Er wordt in deze tijd zoveel gefotografeerd dat Nadja graag bestaande beelden gebruikt als basis in haar werk. Herinneringen van andere mensen die ze recyceld en er nieuwe verhalen van maakt. Recyclling is een duidelijk concept in haar werk. En daar uit voort vloeit nostalgie, herinneringen en gevoelens.
Naast haar vrije werk fotografeert Nadja voor diverse opdrachtgevers die op zoek zijn naar een professionele en persoonlijke aanpak met een artistieke inslag.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen