Theodora Plas volgde de opleiding tekenen en schilderen aan de koninklijke academie voor beeldende kunsten in den haag ( 1975-1980). Ze exposeert frequent in zowel binnen als buitenland en nam deel aan diverse internationale kunstbeurzen waaronder Art Basel, Chicago Art Fair, Art Miami. Haar werk laat zich lezen als een dagboek, versterkt door het intense kleurgebruik.

Het kleurgebruik van Theodora Plas wordt dikwijls aangegrepen om haar werk te beschrijven. Haar kleuren zijn intens, maar subtiel op elkaar afgestemd en stralen een zekere ingetogenheid uit.

Niet alleen het kleurgebruik, ook de vaak zeer persoonlijke teksten die zij “letterlijk” in/op haar doeken schrijft, typeren haar werk. Dagboekfragmenten, passages uit literatuur, oude geschriften, poëzie en muziek vormen het startpunt voor veel van haar doeken.

Het geschrevene keert herhaaldelijk terug in haar werk, soms leesbaar, soms vaag op de achtergrond; verscholen onder transparante of juist dekkende lagen olieverf; de textuur van haar schilderijen verrijkend.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen