Judy van Meteren

De hedendaagse expressionistische kunstenaar Judy van Meteren uit Nederland, gespecialiseerd in de techniek van figuratieve druipende kunst, maakt schilderijen die bijna als bewegende beelden lijken.
Binnen Van Meteren’ levendige figuratieve abstracte schilderijen staat haar passie voor kunst en leven centraal. De beweging in haar schilderijen weerspiegelt haar vreugde en waardering voor hoe mooi het leven is. Omarm het elke dag, wees tevreden en dankbaar voor het leven dat je leidt. “Het leven is te kort om niet van elke dag te genieten en harten raken door kunst te maken is het meest bevredigende gevoel dat een kunstenaar kan hebben”.
Sinds 25 jaar drukt Judy kunst uit in verschillende technieken, nu vooral gericht op Dripping Art. Dit is een vorm van abstracte kunst waarbij verf op het doek wordt gedruppeld of gegoten. Met behulp van onconventionele gereedschappen als stokken en geharde penselen om grote en energieke figuratieve abstracte werken te creëren met industriële verf om haar werk te creëren. Het mooie van deze techniek is dat je gedwongen wordt om kunst vanuit je hart te uiten en op je gevoel te vertrouwen, aangezien verf van de kwast op het doek valt, doet de zwaartekracht zijn werk.

Halverwege de twintigste eeuw maakte kunstenaar Jackson Pollock al gebruik van de Dripping-techniek. Hij is de kunstenaar die Van Meteren inspireerde om ook deze techniek te gaan gebruiken. Van Meteren groeide op in een artistiek gezin, zoals haar vader en grootvader klassieke muziekcomponisten waren. En als eerbetoon aan haar vader vind je in elk van haar schilderijen muzieknoten. Haar werk is op meerdere plekken in Nederland, Duitsland en België geëxposeerd en haar werk is naar meerdere plekken in de wereld verscheept; Italië, Spanje, Frankrijk en Californië.
Sinds november 2021 zijn haar Dripping art-schilderijen te zien in
Galerie Milmar International in Carmel by the Sea in Californië, VS.
Naast haar Dripping Art werk schildert Van Meteren ook olieverfportretten en creëert ze zeer unieke beelden uitgedrukt op ‘polyester’ torso’s. Naast deze kunstwerken heeft ze haar eigen kledinglijn, “Art Your Design”, elk item is uniek door de handgeschilderde in de Dripping Art stijl. Artiestenverklaring

“Ik maak intuïtieve figuratieve abstracte schilderijen op linnen, onderzoek de beweging van liefde, dans, muziek, geluk en levensvreugde door middel van levendige vormen, lijnen en veel textuur en minimale kleuren in mijn werk. Ik word geïnspireerd door de eenvoud van het leven, een prachtig uitzicht, een mooi persoon, verliefde mensen, het geluid van muziek, de emotie in een bluesnummer. De beweging in elk stuk is een weerspiegeling van mijn emotie. Ik geloof dat ik een heel gelukkig persoon ben met een positieve instelling, Ik ben dankbaar voor de lieve mensen om mij heen en geïnspireerd door de prachtige Hollandse pittoreske ambiance. Mijn impulsiviteit leidt ertoe dat ik het beste van het leven ervaar, het laat me vertrouwen op mijn gevoel en altijd mijn hart volgen. Ik zie mijn rol als kunstenaar om zielen te raken, te inspireren en plezier en verrukking te brengen met mijn kunstwerken.”

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen