Bart Kok  Bart Kok (1974) is oorspronkelijk afkomstig uit het oosten van Nederland. Hoewel hij een bèta opleiding heeft genoten en vele jaren werkzaam is in de moleculair-biologische onderzoekswereld, heeft hij ook altijd een sterke creatieve drive gehad. Toen Bart naar Amsterdam verhuisde is hij zich intensiever bezig gaan houden met schilderen, wat voor hem dé manier is om zich creatief te uiten.

Bart is een autodidact. Aanvankelijk schilderde hij voornamelijk stillevens en landschappen, deels geïnspireerd door zijn eigen reizen over de hele wereld. Gedurende de jaren heeft hij zich steeds verder ontwikkeld, mede door verschillende teken- en schildercursussen te volgen en te schilderen onder professionele begeleiding. Hierdoor verschoof ook zijn interesse richting de figuratieve kunst. Zo schildert Bart tegenwoordig graag mensen in een omgeving die emoties en/of vragen oproept. De onderwerpen zijn heel divers en hij creëert waar op dat moment zijn gevoel naar uitgaat. Soms intrigeert een onderwerp hem zo dat hij er een kleine serie van maakt.

Bij het samenstellen van een beeld gebruikt Bart verschillende foto’s die hij verzamelt uit eigen werk, van internet en uit tijdschriften. Deze beelden bewerkt hij vervolgens digitaal met Photoshop en/of hij maakt er een collage van. Voor dit intuïtieve proces neemt hij ruim de tijd. Zo creëert hij een geheel eigen beeld en dat legt hij vervolgens vast op doek.

Een van de meest opvallende kenmerken van Bart’s werk is het krachtige kleurgebruik. Hij heeft een duidelijke eigen stijl ontwikkeld.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen