Richart Pintura werd in 1982 geboren in Saoedi Arabië, maar groeide op in Almere. Als klein jochie kon RichArt uren in de bibliotheek vertoeven om zo achter de grote geheimen van de menselijke anatomie te komen. Hiermee heeft hij al vroeg en spelenderwijs een prachtige basis gelegd in de techniek bij het tekenen van portretten.

Tijdens zijn jeugd in Almere is hij langzaam in aanraking gekomen met de cultuur rondom Hip Hop & Graffiti. Daar is zijn fascinatie begonnen voor de spuitbus en de bijbehorende verrijkende, motiverende en inspirerende levenswijze.

Zijn fascinatie voor kunst maken is verder tot bloei gekomen toen hij acht jaar lang met zijn hulpbehoevende vader op een industriële locatie in Amsterdam woonde. Het maken van kunst onder deze lastige leefsituatie heeft er voor gezorgd dat hij creatief met geld en tijd moest omgaan. Hij heeft zijn materiaal letterlijk van de straat gehaald. Deze aanpak past hij nog voortdurend toe in zijn ‘geRIEScyclede’ kunst.

De maatschappelijke betrokkenheid van RichArt vinden we terug in zijn in zijn expressie. Hierin demonstreert hij zijn vakmanschap om met weggegooide materialen unieke en prachtige kunstwerken te maken. Inmiddels heeft hij een flinke collectie opgebouwd aan figuratief en realistisch geschilderde portretten en andere werken.
Wat RichArt Pintura zo eigenzinnig maakt is dat zijn schilderijen zijn gemaakt met alleen de spuitbus. Hij maakt dus geen gebruik van sjablonen, tape, of een projector. Zijn uitdaging was techniek puur uit zijn vingers te krijgen. Geen wonder dat in loop der jaren met een ongelofelijke vaste hand zijn kunstwerken zijn ontstaan. Deze intensieve werkwijze vind je terug in de uitstraling die RichArt aan zijn portretten weet mee te geven.

Deze geheel eigen stijl heeft hij als autodidactisch kunstenaar ontwikkeld. Zijn diversiteit aan opdrachten zorgt ervoor dat deze kunstenaar zichzelf vernieuwd en non-stop bijleert. Zo geeft hij al jaren teken en spraypaint workshops aan o.a. ; kinderen op scholen en aan jongeren in jeugddetenties.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen