Dieter Verspeelt

Dieter Verspeelt werd geboren op 11 december 1980 in Eeklo. Sinds zijn kindertijd was hij reeds geïnteresseerd in kunst, wat zich voornamelijk toonde in talloze tekeningen. De meeste van zijn klasgenoten tekenden maar wat, omdat dit een verplicht schoolvak was, maar Dieter vond het echter zeer leuk, en begon ook in zijn vrije tijd veel tekeningen te maken. Later zou deze passie zich vertalen naar de eerste schilderijen.
Hij is altijd gefascineerd geweest door schoonheid en kunst. Kunst en esthetiek zijn overal aanwezig. Denk maar aan alledaagse zaken. Waarom kocht je juist dit merk? Waarom is jouw auto rood? Waarom hebben we drie verschillende kleuren gekozen voor de woonkamer? Waarom bieden meubelwinkels 1000 verschillende stoelen aan, het is toch maar om op te zitten?…
Deze fascinatie leidde tot het volgen van tal van creatieve cursussen en workshops, zoals kleur- en stijlconsulent, fotografie, meubelrenovatie, bloemschikken en make up, om er maar enkele te noemen. Van zodra het creatief is, komt het in aanmerking.
De schilderijen zijn abstract. Ze zijn decoratief maar ze trachten ook uw emoties te vatten. Naast het decoreren van uw muren, vertellen ze ook veel over de artiest en de koper. Dieter verkiest zijn visie en kunst te delen met mensen die het verhaal achter het werk begrijpen en appreciëren. Sommige schilderijen hebben een eerder grappige of zelfs soms sarcastische ondertoon, wat zichtbaar wordt in de naam van het schilderij of het verhaal erachter.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen