Mirjam Terpstra

Tijdens haar verre reizen begint zij met fotograferen. Vooral na haar reis naar Iran in 1999 krijgt haar fotografie meer bekendheid. Iran Air koopt vijf werken van haar aan en zij exposeert diverse keren met de expositie ‘Impressions of Iran’.
Na een van haar reizen naar Iran komt zij in contact met een loods. Zo komt zij in de maritieme wereld terecht. Zij krijgt bij het Loodswezen een opdracht om de laatste vaardag van de loodsen vast te leggen. In 2007 is zij met drie foto’s genomineerd voor de fotowedstrijd ‘De haven werkt’ van de Port of Amsterdam. Zij wint de eerste prijs. In hetzelfde jaar wordt zij vanwege het 10-jarig jubileum van het Loodswezen gevraagd om een boek uit te geven voor de regio IJmond. In 2008 verschijnt het boek ‘Door het oog van een loods’ Een gelijknamige expositie volgt in de Stopera en in het IJmuider Zee-en Havenmuseum.
In 2009 heeft zij in opdracht van Stichting DelfSail samen met andere fotografen foto’s gemaakt van het maritieme evenement en meegewerkt aan het boek DelfSail 2009, De Sail met het ‘Warme Hart’. In 2010 is zij met één foto genomineerd en krijgt zij de derde prijs voor de fotowedstrijd ‘Port of Amsterdam, where worlds meet’. In 2012 krijgt zij een eervolle vermelding voor twee foto’s voor de fotowedstrijd ‘Masterplan Noordzeekanaalgebied’. In hetzelfde jaar wint zij de derde prijs van de fotowedstrijd ‘Port of Amsterdam, the colorful port’ In 2013 heeft zij in opdracht van Stichting Sail Den Helder samen met andere fotografen het maritieme evenement en het boek ‘Sail Den Helder 2013’ gefotografeerd. Zij heeft meerdere malen geëxposeerd. In 2015 ontvangt zij een eervolle vermelding voor een foto voor de fotowedstrijd ‘Heden en verleden van het Noordzeekanaalgebeid’.
Haar foto’s zijn opgenomen in diverse publicaties en boeken. Pas geleden heeft zij nog meegewerkt aan de expositie ‘Sprong over ’t IJ‘ die momenteel te bezichtigen is op het IJ-Plein in Amsterdam. Van de expositie is ook de publicatie ‘Sprong over ’t IJ’ uitgekomen die te koop is bij het Architectuurcentrum Amnsterdam.
Als zij in een paar woorden zichzelf moet beschrijven, zal zij gewoon de uitdrukking ‘fotografische verteller’ kiezen. Als zodanig houdt zij ervan een waarnemer te zijn van het echte leven, licht en emotie. Echte schoonheid zit voor haar in eenvoud en natuurlijkheid, het echte gevoel.

U kan helaas de afbeeldingen niet kopiëren of downladen